Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 2 grote aardappelen
  • 8 reepjes spek
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Salsicca worst of venkelworst of Siciliaanse worst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml kippenfond
  • 1 el chilipoeder
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • 175 ml room
  • 175 g boerenkool (of spinazie)
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 1 blik witte bonen (400 g), uitgelekt

Om te serveren: volkorenbrood

EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 71
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 40 MIN

In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is Zuppa Toscana van oorsprong geen Toscaans gerecht. Deze soep werd gecreëerd door een bekend Amerikaans restaurant, waarna ze de wereld veroverde.

  1. Snijd de reepjes spek in kleinere reepjes en de Itailiaanse worst in hapklare stukken. Bak ze samen in een hoge gietijzeren pan met olijfolie. Bak gaar en haal dan van het vuur.
  2. Hak de ui fijn en bak in dezelfde pan als het vlees. Doe er na enkele minuten de geplette knoflook bij.
  3. Voeg de kippenfond toe. Snijd de aardappelen en venkel in stukken, en de courgette in schijfjes. Doe alles bij de kippenfond en laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  4. Meng de stukjes spek en worst door de kippensoep, samen met de room, boerenkool, bonen en geraspte Parmezaanse kaas. Laat even sudderen tot de boerenkool is geslonken. Serveer met geroosterd volkorenbrood.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association