Snijd de (ongeschilde) aardappelen in kleine blokjes en schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 à 35 minuten garen in de oven tot ze een goudbruine kleur hebben.
Snijd de groene boontjes in de lengte doormidden. Doe ze in een kommetje dat in de microgolfoven kan en vul dat met 30 ml water. Dek het kommetje met folie af en zet het 5 minuten in de microgolfoven op 800 W (of tot de boontjes gaar zijn).
Hak de lente-ui en de selder fijn.
Doe de helft van de lente-ui, selder, ansjovisfilets (of alternatief: de donkere sojasaus), babyspinazie, mosterd, het teentje knoflook, de zure room, mayonaise en het citroensap in een blender. Mix tot een zachte, groene saus. Leng eventueel aan met water als de saus te dik is. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Doe de aardappelen in een eetkommetje, samen met de sperziebonen. Giet er de groene saus over. Meng goed tot alles onder de saus zit. Serveer met de andere helft van de lente-ui.