Snijd de ongeschilde aardappelen doormidden. Doe ze in een grote kookpot met gezouten water. Kook ze gedurende 15 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
Snijd de sjalot en verse dille fijn. Snijd de prei in ringen.
Neem een grote bakplaat (groot genoeg voor het bladerdeegvel). Giet olijfolie op de bakplaat en leg daar de gekookte aardappelen, gemengde zeevruchten, sjalot, blaadjes dille en preiringen in. Verdeel de room over de ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en de viskruiden.
Vouw het bladerdeegvel over de vis en de groenten met behulp van een vork. Duw de uiteinden plat.
Klop het ei los. Besmeer het deeg aan de buitenkant met het ei en laat alles 30 à 35 minuten garen in de oven tot het deeg een goudbruine kleur krijgt.
Haal de bakplaat uit de oven en draai de aardappeltaart om. Serveer met gemengde sla.