Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TARTE TATIN VAN VIS EN AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 500 g krielaardappelen
  • 300 g gemengde zeevruchten naar keuze
  • 1 prei
  • Gemengde sla
  • 1 sjalot
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 100 ml volle room
  • 1 theelepel kruidenmix voor vis
  • Enkele takjes verse dille
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 20
Voorbereiding: 50 MIN Kooktijd: 40-45 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de ongeschilde aardappelen doormidden. Doe ze in een grote kookpot met gezouten water. Kook ze gedurende 15 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.
  3. Snijd de sjalot en verse dille fijn. Snijd de prei in ringen.
  4. Neem een grote bakplaat (groot genoeg voor het bladerdeegvel). Giet olijfolie op de bakplaat en leg daar de gekookte aardappelen, gemengde zeevruchten, sjalot, blaadjes dille en preiringen in. Verdeel de room over de ingrediënten en breng op smaak met peper, zout en de viskruiden.
  5. Vouw het bladerdeegvel over de vis en de groenten met behulp van een vork. Duw de uiteinden plat.
  6. Klop het ei los. Besmeer het deeg aan de buitenkant met het ei en laat alles 30 à 35 minuten garen in de oven tot het deeg een goudbruine kleur krijgt.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en draai de aardappeltaart om. Serveer met gemengde sla.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association