Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SALADE MET AARDAPPELEN, PEER, BLAUWE KAAS EN PECANNOTEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 200 g waterkers
  • 200 g gemengde sla
  • 250 g kerstomaatjes
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 peren
  • 150 g blauwe kaas
  • 40 g gedroogde veenbessen
  • 40 g pecannoten
  • Peper

Voor de mosterddressing:

  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 tot 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Peper
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 46
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 45 MIN

Geef deze salade meer body en bite met knapperig gebakken aardappelschijfjes. Ze gaan goed samen met de andere ingrediënten en zullen de smaak van de dressing goed opnemen.

  1. Kook de aardappelen gaar.
  2. Maak ondertussen de mosterddressing. Pel de sjalot en snijd fijn. Meng met de rode wijnazijn, mosterd en olijfolie tot een homogeen geheel. Kruid met peper.
  3. Schil en halveer de peer. Verwijder de kern en snijd in fijne schijfjes. Was de slablaadjes. Verwijder de harde kern van het witloof en haal de bladeren los. Halveer de kerstomaten.
  4. Giet de aardappelen af, laat afkoelen en snijd ze in dunne schijfjes.
  5. Wrijf een pan met antiaanbaklaag of grillpan in met olijfolie. Bak of grill de aardappelschijfjes aan elke kant 1 tot 2 minuten, tot je een bruin grillpatroon ziet. Kruid met peper.
  6. Verkruimel de blauwe kaas en meng met de gedroogde veenbessen en pecannoten. Serveer met de aardappelschijfjes, sla, waterkers, peer en witloof.
  7. Besprenkel met mosterddressing net voor je opdient.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association