Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSCHOTEL MET KIP

Ingrediënten voor 4

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 3 kippenborsten
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kippenkruiden
  • Een handvol verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 22
Voorbereiding: 40 MIN Kooktijd: 40 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Alternatief: zet de airfryer aan en leg bakpapier in het mandje.
  2. Snijd de (ongeschilde) aardappelen in kleine blokjes. Doe ze in een kommetje en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed tot alle aardappelblokjes onder een laagje olie zitten. Schik de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat en laat 15 minuten in de oven garen. Alternatief: doe ze in het mandje van de airfryer. Stel die in op ‘groenten’ of ‘aardappelen’ op 200°C. Laat 10 minuten garen en schud na 5 minuten even op.
  3. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. Snijd ze in blokjes. Doe hetzelfde met de courgette, rode ui en kip. Hak de look fijn. Doe de groenten en kip in een kom en voeg de kippenkruiden, peper en zout toe. Besprenkel met olijfolie en meng goed.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en schik de groenten en de kip op de aardappelen. Schuif de plaat opnieuw voor 25 minuten in de oven tot alles gaar is. Alternatief: haal het mandje uit de airfryer en schik de groenten en de kip op de aardappelen. Roer stevig tot alles goed gemengd is en laat alles nog 15 minuten in de airfryer garen. Schud halverwege op.
  5. Werk af met de fijngehakte peterselie en dien op.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association