Eenvoudig maar lekker, dit zuiderse gerecht. Kippenspiesjes met krokante ham aan de buitenkant en zacht wit vlees vanbinnen. De aardappelen zullen tijdens het garen vocht van de kip opnemen, wat hen nog extra smaak geeft.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 1 cm dik. Kook ze dan 6 minuten in een grote pan met gezouten water. Laat uitlekken.
- Open de kippendijen op een werkblad met de gladde kant naar beneden. Rol ze plat met je vuist of een deegrol tot ze zacht zijn.
- Wrijf de kippendijen in met pesto. Leg 2 ansjovisfilets in het midden, rol op en omwikkel met een sneetje Gandaham. Snijd in dikke schijven (4-5 cm).
- Steek de schijven op spiezen.
- Schik de aardappelen in een grote, stevige ovenschaal. Kruid met zwarte peper en zout, en besprenkel met olijfolie. Verdeel er dan de kappertjes over.
- Leg de spiezen op de aardappelen. Bedek met verse tijm en bak 30 minuten in de oven. Doe er na 20 minuten bakken de tomaten bij. Haal uit de oven en serveer meteen.
TIP: Wil je je aardappelen superkrokant? Laat ze 10 minuten langer garen in de oven.