Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SPAANS AARDAPPELPANNETJE MET SCAMPI

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 1 tl komijn
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 300 g erwtjes, vers of diepgevroren
  • 450 g scampi
  • Handvol platte peterselie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 83
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Je houdt van aardappelen én zeevruchten? Dan is dit gerecht iets voor jou. De bereiding is eenvoudig. Breng het aardappelpannetje op smaak met gerookte paprikapoeder en komijn voor extra veel smaak.

  1. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken en drogen.
  2. Snijd de ui in blokjes, doe hetzelfde met de paprika.
  3. Verhit olijfolie op hoog vuur in een grote bakpan. Bak de scampi’s kort aan. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Verlaag het vuur en voeg de ui toe (en eventueel nog 1 el olijfolie). Laat 5 minuten sudderen tot de ui zacht zijn.
  4. Voeg de aardappelen, komijn en gerookt paprikapoeder toe. Laat 4 minuten verder garen.
  5. Voeg de erwtjes en scampi toe, laat nog 2 minuten verder garen.
  6. Kruid met peper en zout. Hak de peterselie grof en strooi over de pan.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association