Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ZRAZY MET AARDAPPELEN EN PADDENSTOELEN

Ingrediënten voor 4

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 ei
  • 1 eidooier -
  • 70 ml melk
  • 160 g bloem -
  • 1 ½ el olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout

Voor de vulling:

  • 320 g gemengde paddenstoelen
  • 80 g boter
  • 1 ½ ui
  • Zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 16
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 40 MIN

Een zrazy is een rollade afkomstig uit de Poolse keuken. Oorspronkelijk werden zrazy’s gevuld met vlees, maar je kan het ook veggie houden zoals hier. Deze zrazy wordt gevuld met aardappelen en champignons.

  • Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af.
  • Pureer de aardappelen en voeg de boter en melk toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Maak de vulling:

  • Snijd de ui fijn en de paddenstoelen fijn.
  • Smelt de boter in een pan. Voeg de paddenstoelen en ui toe. Kruid met zout en laat 10 minuten sudderen op laag vuur, tot de mengeling donkerbruin, droog en geurig is (roer af en toe om).
  • Doe de aardappelpuree, eidooier, bloem en peper in een kom. Vorm balletjes van gelijke grootte. Plet ze tot schijven ter grootte van je handpalm. Schik er wat van de vulling op en plooi de randen erover zodat de vulling goed omhuld is.
  • Verhit de olijfolie in een pan. Bak 3-4 zrazy per keer op middelhoog vuur, vier minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Serveer met een dip of saus naar keuze, zoals zure room of tomatensalsa.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association