Wie houdt er niet van bolognesesaus? Zowel kinderen als volwassenen zijn er dol op. En je hoeft ze niet altijd bij spaghetti te serveren, het kan ook met aardappelen. Het ideale comfort food.
Snijd de gechilde aardappelen in lange schijfjes in de lengte en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
Snijd de ui fijn en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook op een zacht vuur.
Schil de wortelen en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de selder fijn en voeg beide toe aan de ui. Laat 5 minuten bakken.
Voeg het gehakt toe en bak 5 minuten al roerend, tot het gehakt gaar is. Kruid met peper en zout.
Snijd de courgette in blokjes en voeg toe, samen met de passata en tomatenblokjes. Meng er de kruiden onder en laat nog even goed doorkoken. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen terwijl je af en toe roert.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een ovenvaste schaal in en spreid de bolognesesaus uit in de schotel. Smeer de zure room over de saus en leg er de aardappelschijfjes op. Strooi er de geraspte kaas over.
Bak de schotel 25 minuten in de oven en serveer meteen.