Zalm, ei en room zijn voor elkaar gemaakt. Serveer ze op een bedje van gebakken aardappelen en je creëert een mooi contrast tussen knapperig en fluweelzacht.
- Snijd de aardappelen in schijfjes van 1 cm.
- Pel en plet de teentjes knoflook. Rasp de citroenen en pers ze uit. Hou het sap apart. Hak de chilipepers en ui fijn. Snijd de dragon fijn.
- Verhit de olie en boter in een bakpan. Doe er de aardappelen en het paprikapoeder bij. Bak ze goudbruin.
- Voeg de knoflook, de helft van de chilipeper, de uien, de citroenzeste en de dragon toe. Laat 1 minuut verder bakken.
- Meng in een kom de zure room, het citroensap, de dille en de overige chilipeper.
Voor de gepocheerde eieren:
- Vul een hoge pan voor ¾ met water en breng aan de kook.
- Doe een scheut azijn bij het kokende water.
- Breek elk ei in een apart kopje (zorg dat de dooier heel blijft).
- Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel tot er een draaikolk ontstaat.
- Giet het eerste ei in het midden van het zacht kolkende water. Na een kleine 2 minuten is het ei voldoende gaar en kan je het voorzichtig – met lepel of schuimspaan – uit de pan halen.
- Verhoog het vuur een beetje en doe hetzelfde met de andere eieren.
Breng alles samen:
- Schik de aardappelen op een schotel en leg er de gerookte zalm op. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
- Voeg als laatste de gepocheerde eieren toe. Werk af met de zure room en geraspte kaas.
- Klaar!