Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSALADE MET HARING EN APPEL

Ingrediënten voor 4

  • 5 vastkokende aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 6 haringfilets
  • 1 sjalot
  • Enkele takjes peterselie
  • 2 groene appels (zoals Greenstar)
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 100 g gemengde sla
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 84
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 15 MIN

Frisse haring en appel vullen elkaar perfect aan. Ze zorgen in deze salade voor een geslaagd contrast met de aardappelen. Fijngesnipperde sjalot geeft extra bite en smaak aan dit zomerse gerecht.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Gaar 15 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Pel en hak de sjalot fijn. Snijd de haringfilets in blokjes en de appels in dunne reepjes.
  3. Doe de aardappelen, haring, appels en sjalot in een kom en meng.
  4. Maak de saus: doe peper, zout en mosterd in een kom. Voeg azijn en olie toe en meng.
  5. Sprenkel de saus over de salade en serveer met gemengde sla.

Recept: AnneCé Bretin

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association