ZALMTAPAS MET ROMIGE AARDAPPELEN
Voorbereiding:
20 MIN
Kooktijd:
15 MIN
Deze tapas met reepjes gerookte zalm en romige aardappelen zijn snel klaar en een gegarandeerd succes bij je gasten.
- Zet de oven op grillstand op 200 °C.
- Halveer de aardappelen. Gaar ze 15-20 minuten in licht gezouten water en giet af.
- Leg de aardappelen op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Grill 5-10 minuten in de oven. Controleer naar het einde toe of ze goed gaar zijn. De schil van de aardappel moet bruin en licht gerimpeld zijn.
- Schik de aardappelen op borden (met de ronde kant naar onder).
- Hak de dille fijn en meng met de roomkaas en citroensap.
- Snijd de gerookte zalm in reepjes.
- Doe wat van de roomkaas op de aardappelen en leg daarop een reepje zalm.