Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ZALMTAPAS MET ROMIGE AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • 6 eetlepels roomkaas
  • Sap van een halve citroen
  • 1 theelepel verse dille
  • Peper
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 15 MIN

Deze tapas met reepjes gerookte zalm en romige aardappelen zijn snel klaar en een gegarandeerd succes bij je gasten.

  1. Zet de oven op grillstand op 200 °C.
  2. Halveer de aardappelen. Gaar ze 15-20 minuten in licht gezouten water en giet af.
  3. Leg de aardappelen op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Grill 5-10 minuten in de oven. Controleer naar het einde toe of ze goed gaar zijn. De schil van de aardappel moet bruin en licht gerimpeld zijn.
  5. Schik de aardappelen op borden (met de ronde kant naar onder).
  6. Hak de dille fijn en meng met de roomkaas en citroensap.
  7. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  8. Doe wat van de roomkaas op de aardappelen en leg daarop een reepje zalm.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association