Colcannon is een traditionele Ierse stamppot met aardappelen en kool of een andere groene groente. Wij maken onze Belgische variant met spruitjes en prei. Tasty
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water en giet af.
Halveer de spruitjes en snijd de prei in stukken. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur, voeg de spruiten en prei toe en bak 8-10 minuten tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.
Verhit een pan met antiaanbaklaag. Snijd het spek in reepjes en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot het knapperig en goudbruin is.
Doe de uitgelekte aardappelen terug in de kom en voeg de melk toe. Stamp ze fijn tot ze zacht en romig zijn. Voeg eventueel nog een beetje melk toe om de puree gladder te maken.
Meng de spruiten en prei onder de aardappelen. Proef, kruid wat bij indien nodig en serveer samen met het spek. Je Ierse stamppot is klaar!