Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ZALM MET ASPERGES EN PUREE

Ingrediënten voor 4

  • 8 bloemige aardappelen (ongeveer 900 g)
  • 4 zalmfilets (ongeveer 150 g per filet)
  • 100 g veldsla
  • 100 g waterkers
  • 800 g witte asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel mosterd
  • 250 ml room
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Peper van de molen
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 55
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN

Zalm en asperges lijken voor elkaar gemaakt. Je kan ze makkelijk bakken en samen serveren met een frisse aardappelpuree en een mosterdsausje.

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.
  2. Snijd het harde deel onderaan de asperges eraf. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Hak de sla en waterkers fijn (hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking).
  3. Kruid de zalm met peper en zout. Bak aan beide kanten in wat boter en olijfolie (begin met de velkant), 3-4 minuten afhankelijk van de dikte.
  4. Bak de ui en look in een andere pan tot de ui glazig is. Voeg de asperges toe en bak 2-3 minuten verder. Dek af en laat verder stomen gedurende 2-3 minuten tot de asperges beetgaar zijn. Voeg eventueel een scheutje water toe om aanbranden te vermijden.
  5. Haal de asperges uit de pan maar laat de ui erin. Hou de asperges warm, samen met de zalm.
  6. Doe de mosterd en room in de pan met de ui. Laat langzaam indikken en kruid met peper en zout.
  7. Giet de aardappelen af en plet fijn. Voeg wat boter en olijfolie toe en plet tot je een gladde massa hebt. Meng er de waterkers en veldsla onder. Roer goed en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  8. Leg de zalm en asperges op een bord. Serveer met de mosterdsaus, aardappelpuree en enkele blaadjes waterkers en veldsla.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association