Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ROMIGE AARDAPPELCHOWDER MET CHORIZO

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 250 g chorizo
  • 2 selderstengels
  • 1 preistengel
  • 50 g boerenkool
  • 150 g maïs
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 800 ml groentebouillon
  • 400 ml halfvolle melk
  • 1 laurierblad
  • Enkel takjes verse tijm
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie
23240483 EUPOTATOES 820x480 23 21 CREAMYPOTATOCHOWDER 220
Voorbereiding: 45-50 MIN
  1. Snijd de aardappelen in hapklare blokjes. Hak de ui, selder en look fijn. Verwijder het harde gedeelte van de boerenkool en hak de bladeren fijn.
  2. Snijd de chorizo en de prei in ringen.
  3. Bak de chorizo en de aardappelblokjes gedurende 5 tot 7 minuten op een matig vuur tot ze krokant zijn.
  4. Voeg het paprikapoeder, de ui, look, selder en prei toe. Laat enkele minuten bakken.
  5. Giet er de groentebouillon en de melk over. Laat 15 tot 20 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn.
  6. Verwijder het laurierblad en voeg de boerenkool en de maïs toe. Laat nog 5 minuten sudderen tot de boerenkool geslonken is. Serveer.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association