ROMIGE AARDAPPELCHOWDER MET CHORIZO
Ingrediënten voor 4
- 600 g vastkokende aardappelen
- 250 g chorizo
- 2 selderstengels
- 1 preistengel
- 50 g boerenkool
- 150 g maïs
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 800 ml groentebouillon
- 400 ml halfvolle melk
- 1 laurierblad
- Enkel takjes verse tijm
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
ROMIGE AARDAPPELCHOWDER MET CHORIZO
Voorbereiding:
45-50 MIN
- Snijd de aardappelen in hapklare blokjes. Hak de ui, selder en look fijn. Verwijder het harde gedeelte van de boerenkool en hak de bladeren fijn.
- Snijd de chorizo en de prei in ringen.
- Bak de chorizo en de aardappelblokjes gedurende 5 tot 7 minuten op een matig vuur tot ze krokant zijn.
- Voeg het paprikapoeder, de ui, look, selder en prei toe. Laat enkele minuten bakken.
- Giet er de groentebouillon en de melk over. Laat 15 tot 20 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn.
- Verwijder het laurierblad en voeg de boerenkool en de maïs toe. Laat nog 5 minuten sudderen tot de boerenkool geslonken is. Serveer.
Andere verrassende recepten