Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 10 paarse aardappelen (1 kg)
  • 2 courgettes
  • 8 sneetjes ham
  • 150 ml room
  • 50 g Comté kaas of oude cheddar
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 48
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 20 MIN

Sushi met aardappelen? Perfect mogelijk. Deze maki met aardappelen, ham en courgette is eenvoudig te bereiden.

  1. Was en schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze in gezouten water. Giet af en plet met een vork.
  2. Meng de geplette aardappelen met de room en een mespuntje versgeraspte nootmuskaat. Kruid met peper en zout. Zet apart.
  3. Snijd de courgettes in de lengte fijn met een mandoline.
  4. Leg wat vershoudfolie op het werkblad. Leg er de repen courgette op en vorm een rechthoek (dezelfde grootte als de sneden ham). Leg daarop een sneetje ham, smeer er de geplette aardappelen op en strooi er de geraspte Comté kaas over.
  5. Rol de maki op met behulp van de folie. Die helpt je om alles strak te houden. Doe dit tot je 8 maki’s hebt. Zet koel weg.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Verwijder de vershoudfolie en snijd elke rol in maki’s van 2 cm. Zet de rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en plaats voor 5 minuten in de oven.
  8. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk. Serveer er eventueel een salade bij.

Tip

Je kan ook nori gebruiken in plaats van courgettes.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association