Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GRIEKSE GEVULDE AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 lente-ui
  • 3 teentjes look
  • 200 g fetakaas
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • Enkele takjes verse dille
  • Sla als bijgerecht
  • Olijfolie
  • Peper en zout
23240483 EUPOTATOES 820x480 21 19 GREEKSTYLE STUFFED POTATOES 205
Voorbereiding: 45-50 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schik de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er gaatjes in met een vork. Besprenkel de aardappelen met olijfolie. Leg de (ongepelde) lookteentjes naast de aardappelen op de bakplaat en schuif het geheel1 uur in de oven. Haal de lookteentjes na 30 minuten uit de oven.
  3. Bereiding van de Griekse salade: hak de tomaten, komkommer, rode paprika, rode ui en zwarte olijven fijn. Doe alle fijngehakte groenten in een grote kom. Verbrokkel de fetakaas eronder.
  4. Hak de dille fijn en meng met de Griekse yoghurt. Pel de look en hak die fijn. Voeg de fijngehakte look toe aan de Griekse yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
  5. Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze doormidden.
  6. Leg twee aardappelhelften op elk bord en schenk er Griekse yoghurt over. Voeg wat Griekse salade toe en serveer met de fijngehakte sla en de lente-ui.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association