Zin in zalm? Presenteer hem bovenop een frisse aardappel-regenboogsalade opgewerkt met kurkuma voor een kruidige lunch.
Verwarm de oven op 200°C.
Snijd de aardappelen in wedges en kook ze gaar. Laat uitlekken en afkoelen.
Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes. Blancheer ze 1 minuut. Verwijder het onderste deel van de snijbiet en snijd in repen. Doe de bloemkool, broccoli en snijbiet met kurkuma en olijfolie in een ovenschaal en bak 20 minuten in de oven.
Rooster de sesamzaadjes kort in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Kruid de vis met 1 eetlepel kurkuma en peper.
Verhit een grillpan en bak de zalm 2-3 minuten aan elke kant. Laat rusten.
Mix de ingrediënten voor de dressing tot een gladde massa.
Verdeel de wedges en de groenten over vier borden en leg er een zalmfilet bovenop. Serveer met de dressing apart.