Deze tajine met lamsvlees is een echte smaakbom. De aardappelen zorgen voor body, de kruiden voor extra karakter en vergeet ook de opgelegde citroen en munt niet!
- Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken.
- Snijd het vlees in stukken van 2-3 cm.
- Pel de uien en hak ze fijn. Was de courgettes en snijd ze in schijven.
- Verhit olie in een gietijzeren pan en voeg de courgette toe. Doe het vlees erbij en bruin aan alle kanten. Voeg de uien toe en bak tot de ze glazig zijn.
- Doe er de olijven en opgelegde citroen erbij.
- Kruid met peper en zout en meng goed.
- Voeg 100 à 150 ml water toe, dek af en kook op een heel laag vuur gaar in 1u45 min. Doe de aardappelen erbij en laat nog 20 minuten verder koken.
- Serveer de tajine heel heet. Hak wat munt fijn en strooi over de schotel.
Recept: UE CNIPT / Amélie Roche