Deze zalm-aardappelballetjes zitten boordevol smaak. Leuk als aperitiefhapje, voorgerecht of bijgerecht. De bieslook en koriander geven extra smaak en karakter.
- Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten in licht gezouten water. Giet af en pureer.
- Doe de zalm in 500 ml water met ½ blokje visbouillon. Laat 6 tot 8 minuten koken.
- Laat de zalm uitlekken en plet met een vork.
- Pel de uien en snijd fijn. Was, droog en hak zowel de bieslook als de koriander.
- Neem een slakom en meng de geplette aardappelen, zalm, gehakte kruiden, gesnipperde ui en gemalen kaas. Kruid met peper en zout.
- Vorm er balletjes van en paneer ze door opeenvolgend in bloem, losgeklopt ei en broodkruim te rollen.
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Besprenkel met citroensap net voor het opdienen.
Recept: CNIPT, Amélie Roche