Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ZALM-AARDAPPELBALLETJES

Ingrediënten voor 4

  • 3 bloemige aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 300 g verse zalm
  • 150 g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 2 lente-uien
  • Enkele takjes bieslook
  • Enkele takjes koriander
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 eetlepels bloem
  • 8 eetlepels broodkruim
  • 1 citroen
  • ½ blokje visbouillon
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Deze zalm-aardappelballetjes zitten boordevol smaak. Leuk als aperitiefhapje, voorgerecht of bijgerecht. De bieslook en koriander geven extra smaak en karakter.

  1. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten in licht gezouten water. Giet af en pureer.
  2. Doe de zalm in 500 ml water met ½ blokje visbouillon. Laat 6 tot 8 minuten koken.
  3. Laat de zalm uitlekken en plet met een vork.
  4. Pel de uien en snijd fijn. Was, droog en hak zowel de bieslook als de koriander.
  5. Neem een slakom en meng de geplette aardappelen, zalm, gehakte kruiden, gesnipperde ui en gemalen kaas. Kruid met peper en zout.
  6. Vorm er balletjes van en paneer ze door opeenvolgend in bloem, losgeklopt ei en broodkruim te rollen.
  7. Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  8. Besprenkel met citroensap net voor het opdienen.

Recept: CNIPT, Amélie Roche

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association