Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

BOMBAY AARDAPPELEN MET SPINAZIE-OMELET, SPICY SAUS EN ZURE ROOM

Ingrediënten voor 4

  • 5 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • Handvol jonge spinazie
  • 6 eieren
  • 4 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels srirachasaus (of chilisaus)
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 eetlepel bloem
  • 5 blaadjes peterselie
  • 1 eetlepel Griekse kruiden
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 2 eetlepels mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 eetlepel garam masala
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 87
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 30 MIN

Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen, en goed gekruid met rijke Indiase smaken – Bombay aardappelen zijn het perfecte comfort food.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in gelijke, hapklare stukken.
  3. Doe de olie, kurkuma, garam masala, het mosterdzaad, currypoeder en 1 eetlepel zout in een kom. Meng er de aardappelen onder.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de aardappelen op. Bak 30 à 40 minuten in de oven. Draai de aardappelen halverwege het bakken om. De aardappelen zijn gaar als je er met een vork kan in prikken.
  5. Maak ondertussen het beslag voor de omelet: hak de spinazie en peterselie grof. Breek de eieren en meng met de bloem, Griekse kruiden, spinazie en peterselie. Kruid met peper en zout.
  6. Verhit olijfolie in een pan. Verdeel het beslag in 4 porties en bak de omeletten krokant. Houd warm.
  7. Serveer de omelet met de Bombay aardappelen erop. Besprenkel met sriracha en een toefje zure room.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association