Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

WRAPS MET AARDAPPELSALADE

Ingrediënten voor 4

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g gerookte schelvis
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 appel
  • 200 g roomkaas met kruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Serveren met tzatzikidip:

  • 120 g Griekse yoghurt
  • 60 g komkommer
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 teentje look
  • 1/2 eetlepel verse dille
  • Peper en zout
  • Olijfolie
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 16
Voorbereiding: 20 MIN
  1. Snijd de aardappelen in schijfjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de aardappelschijfjes tot ze knapperig en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Pluk de ijsbergsla in grote, aparte bladeren.
  3. Snijd de komkommer, appel en tomaat in dunne schijfjes.
  4. Maak in het harde gedeelte van de bladeren van de sla een insnede tot halverwege.
  5. Vul de bladeren op met de aardappelen, roomkaas, komkommer, tomaat, appel en gerookte schelvis. Breng ze op smaak met peper en zout. Vouw de bladeren in een driehoekje of burrito.
  6. Serveer met een tzatzikidip.

Tzatzikidip

  1. Rasp de komkommer en voeg zout toe. Voeg de komkommer toe aan een zeef en druk met de achterkant van een lepel het overtollige water door de zeef.
  2. Hak de look en de dille fijn. Meng in een kom de Griekse yoghurt, het citroensap, de look en en dille.
  3. Voeg de komkommer toe aan de yoghurt en meng. Breng op smaak met peper en zout . Werk af met een scheutje olijfolie

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association