Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 3 vastkokende aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 1 vel pizzadeeg
  • 2 eetlepels room
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Halve ui
  • Enkele ontpitte zwarte olijven
  • 1 theelepel lookpoeder
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • Handvol rucola
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 20 MIN

Een onvergetelijke ‘homemade’ pizza met aardappelen, mozzarella en olijven. Versgeraspte Parmezaanse kaas en rucola zorgen voor extra smaak.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Laat de mozzarella goed uitlekken, anders krijg je een doorweekte pizza. Scheur de mozzarella of snijd in repen.
  3. Snijd de aardappelen en ui met een mandoline in heel dunne schijfjes, alsof je chips maakt.
  4. Gaar de aardappelschijfjes 2 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  5. Rol het pizzadeeg uit en leg het op een ovenschaal.
  6. Smeer de room uit over het pizzadeeg en strooi er wat lookpoeder over.
  7. Schik er de uien, aardappelen, mozzarella en olijven op. Kruid met peper en zout.
  8. Bak 15 minuten in de oven.
  9. Haal de pizza na het bakken meteen uit de oven.
  10. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en leg er wat rucola op. Sprenkel er ten slotte wat olijfolie over.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association