Voorbereiding:
15 MIN
Kooktijd:
20 MIN
Een onvergetelijke ‘homemade’ pizza met aardappelen, mozzarella en olijven. Versgeraspte Parmezaanse kaas en rucola zorgen voor extra smaak.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de mozzarella goed uitlekken, anders krijg je een doorweekte pizza. Scheur de mozzarella of snijd in repen.
- Snijd de aardappelen en ui met een mandoline in heel dunne schijfjes, alsof je chips maakt.
- Gaar de aardappelschijfjes 2 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
- Rol het pizzadeeg uit en leg het op een ovenschaal.
- Smeer de room uit over het pizzadeeg en strooi er wat lookpoeder over.
- Schik er de uien, aardappelen, mozzarella en olijven op. Kruid met peper en zout.
- Bak 15 minuten in de oven.
- Haal de pizza na het bakken meteen uit de oven.
- Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en leg er wat rucola op. Sprenkel er ten slotte wat olijfolie over.