Mexicaanse aardappelwedges kan je zelf makkelijk bereiden in de oven, met een pittige chili, guacamole en een zuiderse salsa. Alleen al de geur als dit gerecht uit de oven komt… om duimen en vingers bij af te likken.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aardappelen in partjes (wedges), kruid met peper en zout en bak 30 minuten in de oven.
Pel de uit en look en snipper fijn. Snijd de paprika in reepjes. Hak de jalapeñopepers fijn.
Zet een pan op middelhoog vuur en bak de ui in olie tot hij zacht is. Voeg dan de knoflook, pepers, paprika, gehakt, chilipepers en kruiden toe. Kruid met peper en zout. Laat drie minuten bakken op hoog vuur.
Doe de tomaten in een grote, diepe ovenschaal. Bedek met het chiligehakt en de helft van de geraspte kaas. Bak 10 minuten in de oven.
Maak ondertussen de guacamole en de salsa. Plet de avocado in een kom met een vork. Pel de knoflook en plet onder de avocado. Hak de kerstomaten en meng ze er onder. Breng op smaak met limoensap en een snuifje zout. Check de kruiding en zet apart.
Voor de salsa: hak de kerstomaten, lente-uien en chilipepers fijn. Doe in een kom en meng met het limoensap. Zet even apart.
Haal de chili uit de oven en werk af met verse room, salsa en guacamole. Serveer met de aardappelwedges.