Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

WINTERSE STOOFSCHOTEL MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 600 g bloemige aardappelen
  • 100 g spekreepjes
  • 1 prei
  • 6 wortelen
  • ¼ koolrabi
  • Handvol boerenkool
  • 500 ml cider (of groentebouillon)
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 90
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Dat stoofpotjes niet saai hoeven te zijn, bewijst dit gerecht. Naast aardappelen en prei gebruiken we ook koolrabi en boerenkool, terwijl de cider voor een fris accent zorgt.

  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in hapklare blokjes.
  2. Snijd de prei fijn.
  3. Verwarm de olijfolie in een pan. Bak de aardappelblokjes, prei en spekreepjes 3 à 4 minuten.

  4. Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Schil de koolrabi en snijd in hapklare stukken. Doe de blaadjes van de tijm. Voeg toe aan de aardappelen, samen met de cider.

  5. Laat 15 à 20 minuten sudderen met een deksel op de pan.

  6. Hak de boerenkool fijn en voeg enkele minuten voor het einde van de kooktijd toe.
  7. Kruid naar smaak met peper en zout.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association