Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

WARME WINTERSCHOTEL MET EEND EN SJALOT

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 4 eendenbouten
  • 400 g kleine wortelen
  • 2 rode uien

Voor het kookvocht:

  • 2 sinaasappelen
  • 2 rode chilipepers
  • 2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 steranijs
  • 2 el lichte sojasaus
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 tl honing
  • Enkele takjes verse koriander
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 24
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 90 MIN

Chinees vijfkruidenpoeder is een uitgekiende samenstelling van de vijf basissmaken: zout, zoet, zuur, bitter en umami. Benieuwd? Probeer deze winterse schotel en proef het zelf.

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes (wedges). Schik ze in een ovenschaal met bakpapier.
  3. Snijd de uien en kwartjes. Schil de wortelen. Doe de ui, wortelen en eendenbouten bij de aardappelen.
  4. Pers de sinaaasappelen en giet het sap in een kom. Voeg alle specerijen voor het kookvocht toe, behalve de koriander. Meng goed en giet over de aardappelen en eend.
  5. Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en laat 1 uur garen in de oven.
  6. Haal de schotel uit de oven en verwijder de folie. Zet nog 30 minuten in de oven zodat het vel van de eendenbouten knapperig wordt.
  7. Haal de schotel uit de oven, dek af en laat 10 minuten rusten.
  8. Hak de koriander en strooi over de eendenbouten.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association