Eenvoudige gerechten kan je met de juiste kruiden gemakkelijk naar een hoger niveau tillen. Deze ovenschotel met aardappelen en groenten smaakt en geurt fantastisch dankzij komijn, tijm en rozemarijn.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de ongeschilde aardappelen in dunne schijfjes en kruid met zout.
Snijd de ui in kwartjes en de broccoli in roosjes. Schil de wortelen en snijd in schijfjes. Snijd de prei in grote ringen. Pel de knoflookteentjes en plet ze.
Doe de ui, knoflook, broccoli, wortelen en prei in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met korianderzaadjes, komijn en tijm- en rozemarijntakjes.
Meng zodat alle groenten zijn omhuld met olijfolie en kruiden. Kruid met peper en zout en plaats 30 à 40 minuten in de oven. Meng de groenten na 15 minuten.
Haal de groenten uit de oven en meng er de room onder.
Leg er de aardappelschijfjes op en de boter. Zet 20 à 25 minuten in de oven, tot de aardappelen mooi krokant zijn.