WARME SALADE VAN AARDAPPELEN MET WITLOOF, SAVOOI, APPEL & KIP
Voorbereiding:15 MINKooktijd:25 MIN
Een witloofslaatje smaakt altijd. Zeker in combinatie met aardappel, savooi en kip.
Snijd de ongeschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met kipkruiden. Verhit boter in een pan en bak de reepjes krokant. Haal uit de pan.
Verhit boter in dezelfde pan, voeg de afgekoelde aardappelen toe en kruid met peper en zout. Bak de aardappelen goudgeel.
Verwijder de nerf van de savooikool en snijd in reepjes. Gaar 1 à 2 minuten in licht gezouten kokend water. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Snijd het witloof in dunne reepjes en de appel in blokjes. Hak de noten fijn.
Verhit boter in een kom en bak de savooikool kort.
Serveer de aardappelblokjes met de kip, savooikool, appel, witloof en noten.