Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

WARME SALADE VAN AARDAPPELEN MET WITLOOF, SAVOOI, APPEL & KIP

Ingrediënten voor 4

  • 5 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 4 kipfilets
  • 2 appels
  • 2 stronkjes witloof
  • ½ savooikool
  • 100 g walnoten
  • Boter
  • 1 eetlepel kipkruiden
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 71
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN

Een witloofslaatje smaakt altijd. Zeker in combinatie met aardappel, savooi en kip.

  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook gaar in licht gezouten water. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes en kruid met kipkruiden. Verhit boter in een pan en bak de reepjes krokant. Haal uit de pan.
  3. Verhit boter in dezelfde pan, voeg de afgekoelde aardappelen toe en kruid met peper en zout. Bak de aardappelen goudgeel.
  4. Verwijder de nerf van de savooikool en snijd in reepjes. Gaar 1 à 2 minuten in licht gezouten kokend water. Spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  5. Snijd het witloof in dunne reepjes en de appel in blokjes. Hak de noten fijn.
  6. Verhit boter in een kom en bak de savooikool kort.
  7. Serveer de aardappelblokjes met de kip, savooikool, appel, witloof en noten.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association