Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELKOEKJES MET BERLOUMI EN OLIJVEN

Ingrediënten voor 4

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 200 g Berloumi (of halloumi)
  • 100 g ontpitte zwarte olijven
  • 1 ui
  • 100 g yoghurt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels honing
  • Zeste van 1 citroen
  • Een handvol verse peterselie + extra als garnering
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 6
Voorbereiding: 20 MIN
  1. Rasp de (ongeschilde) aardappelen, de Berloumi en ui met de grove zijde van een rasp. Hak de olijven en de peterselie fijn. Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Voeg de eieren en de bloem toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer stevig tot alles goed gemengd is.
  3. Verhit olijfolie in een braadpan met anti-aanbaklaag en doe er twee volle eetlepels deeg per latke in. Bak de latkes in een ronde vorm tot ze een goudbruine kleur krijgen (2 à 3 minuten aan elke kant). Doe hetzelfde met de rest van het deeg.
  4. Meng de yoghurt in een kommetje met de honing en de citroenzeste.
  5. Serveer de latkes met de yoghurtsaus en de verse peterselie.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association