Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

WARME AARDAPPELSALADE MET CHAMPIGNONS EN SPEKJES

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 3 kippenborsten
  • 200 g ongezouten spekreepjes
  • 750 g champignons naar keuze
  • 175 g gemengde sla
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g pecorinokaas
  • ½ el balsamicoazijn
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • Een handvol verse oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 16
Voorbereiding: 50 MIN Kooktijd: 35-40 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de (ongeschilde) aardappelen in schijfjes van 1 cm dik en schik ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat 35 à 40 minuten garen in de oven (of tot de aardappelen een goudbruine kleur hebben).
  3. Meng de sla met balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de kippenborsten in blokjes. Snijd de sjalotten en de champignons in schijfjes. Hak de verse oregano fijn en plet de teentjes knoflook.
  5. Verhit een grote braadpan met anti-aanbaklaag op een matig vuurtje en voeg de kippenblokjes en de spekreepjes toe. Bak 10 minuten tot de kip gaar is en de spekreepjes krokant zijn. Haal de pan van het vuur en hou de kip en het spek apart.
  6. Gebruik dezelfde pan en voeg er de sjalot, geplette look, champignons en blaadjes oregano aan toe. Breng op smaak met peper en zout en bak de champignons tot ze een goudbruine kleur hebben. Voeg de kip en het spek aan de champignons toe en meng alles met elkaar.
  7. Hak de hazelnoten fijn.
  8. Verdeel de sla over 4 borden en leg er de gebakken aardappelschijfjes op. Voeg het mengsel van kip en champignons toe en werk af met enkele schilfers pecorinokaas. Werk af met hazelnoten

Tip: Serveer met pesto

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association