Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELWAFELS MET ROOD FRUIT

Ingrediënten voor 4

  • 2 bloemige aardappelen (ongeveer 250 g)
  • 250 g bloem
  • 125 g zachte boter
  • 2 eieren
  • 1 zakje bakpoeder (ongeveer 15 g)
  • 80 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 g rood fruit (blauwe bessen, rode bessen en frambozen) (vers of diepvries)
  • Coulis van rood fruit
  • 100 g poedersuiker
  • ½ eetlepel water
  • ½ eetlepel citroensap
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 25 MIN

Een recept waarvan het water je in de mond loopt. Hier wordt de zachte smaak van de aardappel gecombineerd met de frisse toetsen van vers rood fruit.

  1. Schil de aardappelen en kook ze 20 tot 25 minuten in water.
  2. Pureer de aardappelen, voeg de boter toe en meng.
  3. Snijd het vanillestokje open in de lengte, haal er de zaadjes uit met een mes en doe ze bij het aardappelmengsel. Voeg de suiker toe en meng goed.
  4. Meng er voorzichtig de bloem en het bakpoeder onder tot je een homogeen deeg krijgt.
  5. Laat ongeveer 1 uur rusten.
  6. Verwarm het wafelijzer. Vet het licht in, doe er het deeg in en bak 4 tot 5 minuten.
  7. Maak het suikerglazuur. Roer de poedersuiker met een halve eetlepel water en een halve eetlepel citroensap tot een dik papje. Blijf roeren tot de glazuur glanst.
  8. Leg wat rood fruit op de wafel en besprenkel met suikerglazuur.
  9. Serveer de aardappelwafels met een coulis van rood fruit.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association