Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

VISTAART MET ZEEBAARS, HONINGGEGLACEERDE UIEN EN AARDAPPELPUREE MET SINAASAPPELZESTE

Ingrediënten voor 4

  • 800 g bloemige aardappelen
  • 800 g zeebaarsfilet
  • 1 sinaasappel
  • 1 zakje veldsla
  • 4 uien
  • 2 tl amandelen
  • 1 bouquet garni (tijm en laurier)
  • 2 el honing
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 59
Voorbereiding: 45 MIN Kooktijd: 50 MIN

Zeebaars leent zich tot de meest uiteenlopende bereidingen. De zachte, romige smaak past goed bij aardappelen en de sinaasappelzeste uit dit gerecht geeft hem een fris en fruitig accent.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Gaar de geschilde aardappelen in gezouten water, samen met de bouquet garni.
  3. Giet de aardappelen af en pureer. Meng er 2 eetlepels olijfolie onder en kruid met peper en zout.
  4. Was de sinaasappel, dep droog en rasp de zeste. Meng de zeste onder de aardappelen en zet even aan de kant.
  5. Pers de sinaasappel uit.
  6. Hak de uien fijn en bak ze 10 minuten in olijfolie.
  7. Doe er de honing er en laat 5 à 6 minuten verder garen. Voeg er ook het sinaasappelsap aan toe.
  8. Dek af en laat 20 minuten karameliseren op een laag vuur. Controleer af en toe of de uien niet uitdrogen. Is dat wel het geval? Voeg dan wat water toe.
  9. Spreid de uien uit in een ovenvaste schaal. Leg er de visfilets op en kruid met peper en zout. Schik de aardappelpuree over de vis. Laat 15 minuten garen in de oven.
  10. Serveer met wat veldsla, sinaasappelzeste en grof gehakte amandelen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association