Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEGRILDE AARDAPPELSCHIJFJES MET GEITENKAAS EN RODE BIET

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 125 g geitenkaas (rol)
  • 500 g voorgekookte rode biet
  • Zeste van een halve citroen
  • 20 blaadjes basilicum
  • 1 tot 2 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper van de molen
  • Zout
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Sommige smaken zijn voor elkaar gemaakt. Geitenkaas en rode biet bijvoorbeeld. Probeer deze aardappelschijfjes en je weet meteen wat we bedoelen.

  1. Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en snijd in dunne schijfjes.
  2. Snijd de geitenkaas in dunne schijfjes. Snijd de rode biet in blokjes van 1 cm of maak er bolletjes van met een schepper.
  3. Wrijf een grillpan in met wat olijfolie en grill de aardappelschijfjes 1-2 minuten aan beide kanten tot je een bruin grillpatroon ziet.
  4. Snipper de basilicum fijn.
  5. Haal de schijfjes uit de grillpan en bedek ze met een plakje geitenkaas. Sprenkel er citroenzeste over en leg er de rode biet op. Werk af met peper van de molen, zout en basilicum.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association