Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg zachtkokende aardappelen
  • 400 ml volle melk
  • 400 g verse vis (zalm, kabeljauw, schelvis, griet…)
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 4 lente-uien, fijngehakt
  • 10 g bieslook, fijngehakt
  • 150 g zoete maïs
  • Handvol diepgevroren erwtjes
  • Handvol geraspte belegen Cheddar
  • 25 g boter + extra klontje boter
  • 25 g bloem
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 52
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 45 MIN

Weet je niet wat koken vanavond? Dan is deze hartige vistaart met mosterd misschien iets voor jou!

  • Verwarm de oven voor op 180°c.
  • Schil de aardappelen en snijd in grote blokken. Zet de aardappelen onder water in een pan. Breng aan de kook en laat koken tot de aardappelen gaar zijn. Laat uitlekken en plet ze goed met een pureestamper. Meng er een scheutje melk en een klontje boter onder. Kruid met peper van de molen.
  • Doe in een andere pan op zacht vuur 25 g boter, 25 g bloem en de 4 fijngehakte lente-uien. Wacht 1-2 minuten tot de boter is gesmolten.
  • Meng er de rest van de 400 ml melk onder en breng aan de kook. Roer regelmatig om klonters te vermijden. Laat verder koken tot het wat ingedikt is (3-4 minuten).
  • Neem van het vuur. Snijd de vis in stukken en doe ze bij het mengsel. Voeg er dan nog 1 eetlepel Dijon mosterd bij, de fijngehakte bieslook, de maïs en erwtjes bij.
  • Doe dit mengsel in een ovenvaste schaal en lepel de aardappelpuree erover. Strooi er de Cheddar over en zet in de oven. Laat 20-25 minuten bakken tot je een mooie goudbruine korst ziet.
  • Laat wat afkoelen en serveer.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association