Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PAPILLOTE VAN NIEUWE AARDAPPELEN MET SPEK

Ingrediënten voor 4

  • 600 g krielaardappelen
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 preistengels
  • 2 dikke plakken spek
  • 3 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 97
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Deze papillote van nieuwe aardappelen met spek is simpelweg uitstekend comfortfood.

  1. Was de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen 8 minuten, tot beetgaar, in gezouten water. Giet af, laat uitlekken en zet opzij.
  2. Pel de sjalotten en snijd in fijne reepjes. Hak de knoflook fijn en snijd de prei in ringen en het spek in reepjes.
  3. Verdeel de aardappelen over 4 vellen aluminiumfolie/bakpapier. Doe de sjalotten, knoflook, rozemarijn, prei en spek erbij. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  4. Vouw de papilote dicht en leg 30 minuten op de BBQ (of in een voorverwarmde oven op 180°C), tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Serveer als bijgerecht bij de BBQ.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association