Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

VISBALLETJES MET AARDAPPELEN EN ZALM

Ingrediënten voor 4

  • 3 bloemige aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 100 g gerookte zalm
  • 300 g verse zalm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 lente-ui
  • Een bosje dille
  • 250 g gemengde slablaadjes
  • 200 ml melk
  • 2 à 3 eetlepels plantaardige olie
  • Peper

Voor de limoendressing:

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 limoen (zeste en sap)
  • 1 eetlepel honing
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 20 MIN

Van deze viskoekjes krijg je maar niet genoeg. Of hoe lekker een mix van aardappelen en zalm kan zijn. Bak ze krokant en serveer ze met frisse limoenmayonaise.

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze 15-20 minuten in licht gezouten water. Giet af.
  2. Pel en snijd de sjalot en knoflook. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Hak ongeveer 2 eetlepels dille en hou enkele takjes voor de garnering. Snijd de gerookte zalm fijn.
  3. Snijd de verse zalm in kleinere stukken en zet ze 1-2 minuten onder in kokende melk. Haal uit de melk en laat uitlekken.
  4. Plet de aardappelen fijn met de verse zalm. Laat 5 minuten afkoelen en meng met de knoflook, lente-ui, gerookte zalm, de helft van de dille en peper. Kneed tot een gladde massa. Vorm 16 tot 20 ovale visballetjes met 2 lepels of gewoon met de handen. Zet ze even in de koelkast.
  5. Maak de limoendressing. Doe de Griekse yoghurt in een kom. Voeg 1 eetlepel honing en 1 à 2 eetlepels limoensap toe. Breng op smaak met limoenzeste en peper.
  6. Verhit een pan met olie en boter. Bak de viskroketjes op laag vuur, 4-5 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
  7. Serveer de visballetjes met limoendressing en garneer met dille en gemengde slablaadjes.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association