Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GRIEKSE AARDAPPELEN IN DE OVEN MET LAMKÖFTE, FETA, SPINAZIE, UI EN DILLE

Ingrediënten voor 4

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g pulled lamb of lamköfte
  • 150 g spinazie (gewassen)
  • 100 g fetablokjes
  • Zeste van 1 citroen
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 40 g geraspte kaas
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Griekse kruiden + wat extra
  • een handje verse dille, basilicum en peterselie
  • Peper en zout
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 30 MIN

Dit is een leuke variant op een Spanakopita, maar dan beter! De smaken van lam, feta en limoen met een krokante aardappeltopping is hemels!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 mm dikte, bij voorkeur met een mandoline.
  3. Pel de ui en de knoflook. Hak beide fijn.
  4. Verhit een grote bakpan met de olijfolie. Bak de ui en knoflook op een zacht vuurtje tot de ui glazig wordt. Laat het gehakt kort meebakken tot het halfgaar is.
  5. Voeg de spinazie toe, laat stoven tot hij krimpt. Haal dan de pan van het vuur. Voeg de feta, citroenzeste, geraspte kaas, pulled lamb of lamsgehakt toe. Kruid met peper en zout.
  6. Klop de eieren los, hak de verse groene kruiden en meng net als de Griekse kruiden door de eieren. Doe dit bij de spinazie en het lam. Meng goed en schik het in een ovenschaal.
  7. Bedek met de aardappelschijfjes, besprenkel met olijfolie en strooi er nog wat Griekse kruiden en verkruimelde feta over.
  8. Laat 20 minuten bakken tot de aardappelen zacht zijn, met een goudbruine korst.
  9. Strooi er nog wat versgehakte groene kruiden over.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association