Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

VIETNAMESE RUND- EN AARDAPPELSALADE

Ingrediënten voor 4


  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 250 g)
  • 400 g biefstuk
  • 100 g sugar snap peultjes
  • 2 wortelen
  • 1 komkommer
  • 3 lente-uien
  • 2 sjalotten
  • 100 g sojascheuten
  • 1 el olijfolie
  • Bosje korianderblaadjes
  • Bosje muntblaadjes
  • Peper
  • Zout

Voor de dressing:

  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 rode chili
  • 1 teentje look

Om te serveren:

  • Een handvol geroosterde en gezouten pinda’s
  • 1 limoen
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 32
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 35 MIN

Biefstuksalade? In Vietnam kennen ze er alles van. In fijne reepjes gesneden, met aardappelen en knapperige groenten is dit een onweerstaanbaar gerecht.

  1. Voor de dressing: pel en plet de knoflook. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Meng met de overige ingrediënten voor de dressing en zet apart.
  2. Snijd de aardappelen in wedges en kook gaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Doe hetzelfde met de sugar snaps.
  3. Schil de wortelen en snijd in dunne reepjes (julienne). Snijd de komkommer in linten met een dunschiller. Pel en snijd de sjalot fijn. Snijd de lente-ui schuin in schijfjes.
  4. Wrijf de biefstuk in met olie en kruid met peper en zout. Verhit een braadpan op hoog vuur en bak drie minuten aan elke kant. Laat vijf minuten rusten zodat de sappen zich gelijkmatig kunnen verspreiden in het vlees en snijd daarna in dunne reepjes met een scherp mes.
  5. Meng het vlees, de aardappelen, sugar snaps, wortelen, komkommer, lente-ui, sjalot, sojascheuten en kruiden. Giet er de dressing over en meng opnieuw.
  6. Serveer met gehakte pinda’s en limoenpartjes.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association