Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSOEP MET CHORIZO EN PETERSELIE

Ingrediënten voor 4

  • 3-4 vastkokende aardappelen (ongeveer 300 g)
  • 3 uien
  • 15 g boter
  • 500 ml groentenbouillon
  • 165 ml melk
  • Zout en zwarte peper

Voor de pesto:

  • 15 g peterselie
  • 15 g geraspte Parmezaan
  • 15 g pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout

Om te serveren:

  • 1 stukje chorizo van 5 cm
  • 3-4 el zure room om te serveren
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 22
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Dit is een echte aardappelsoep ‘de luxe’. De chorizo en pesto geven de soep meer klasse en pit. Terwijl de soep op het vuur staat, kan je de pesto maken. Zo bespaar je tijd.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  2. Smelt de boter op middelhoog vuur in een grote sauspan. Doe de aardappelen en uien erbij. Kruid met peper en zout, roer goed om en dek af. Zet het vuur lager en laat 10 minuten zweten in de pan. Roer af en toe.
  3. Doe de groentenbouillon erbij, dek opnieuw af en breng aan de kook.
  4. Zet dan opnieuw het vuur lager en laat 5-10 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn. Doe er de melk bij, breng terug aan de kook en mix fijn met een staafmixer. Kruid met peper en zout. Is de massa nog te dik? Doe er dan wat extra groentenbouillon bij.
  5. Maak de pesto door alle ingrediënten in de blender te mixen tot een gladde massa.
  6. Snijd de chorizo in blokjes en bak ze 2-3 minuten op hoog vuur met wat olijfolie. Haal de chorizo uit de pan als hij knapperig gebakken is en laat uitlekken op keukenpapier. Hou de olie in de pan apart.
  7. Doe de hete soep in kommen of koppen. Sprenkel er wat peterseliepesto over, daarboven enkele blokjes chorizo en wat van de olie waar hij in gebakken is.
  8. Werk af met een toefje zure room.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association