Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GLAASJE VAN AARDAPPELEN, RODE BIET, GEROOKTE ZALM EN CRÈME VAN MIERIKSWORTEL

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 1 gekookte rode biet
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel mierikswortelpasta
  • 200 g mascarpone
  • 100 ml room
  • 5 takjes dille
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 7
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 20 MIN

Een combinatie van aardappelen, frisse rode biet en zachtgerookte zalm. De toets van mierikswortel zorgt voor een verrassend resultaat.

  1. Was de aardappelen en doe ze in een slakom. Schil de aardappelen. Doe ze in een schotel geschikt voor de microgolfoven met een beetje water. Dek af en laat 8 à 10 minuten garen in de microgolfoven op 750 W.
  2. Schil de rode biet. Snijd de aardappelen en rode biet in kubussen van een halve centimeter.
  3. Breng de mascarpone op smaak met citroensap, 4 takjes gehakte dille, peper en zout.
  4. Schik de ingrediënten in de glaasjes. Vul afwisselend met een laagje aardappelen, mascarpone, rode biet, mascarpone en gerookte zalm.
  5. Klop de room op en breng op smaak met mierikswortel en citroensap. Bewaar koel.
  6. Haal de glaasjes uit de koelkast en werk af met wat dille. Serveer met een grote eetlepel mierikswortelroom.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association