Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

RÖSTI MET AARDAPPELEN EN RODE KOOL

Ingrediënten voor 4

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • ½ rode kool (ongeveer 300 g)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 20 g zure room (om bij te serveren)
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • Handvol platte peterselie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 44
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 15 MIN

Aardappelrösti is een handige manier om restjes groenten weg te werken, zoals courgette of wortelen. Het verrassende ingrediënt van deze rösti? Rode kool!

  1. Schil de aardappelen. Rasp ze en laat minstens 20 minuten uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de ui fijn. Doe hetzelfde met de rode kool en knoflook. Hak de peterselie.
  3. Meng de eieren en bloem en kruid met peper en zout.
  4. Voeg de geraspte aardappelen, ui, rode kool en peterselietoe. Meng alles ingrediënten. Kruid met peper en zout.
  5. Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Lepel enkele porties van de mengeling in de pan en bak 4 minuten aan beide zijden. Herhaal dit tot de hele mengeling is opgebruikt.
  6. Serveer met de zure room.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association