Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

VARKENSKARBONADE MET AARDAPPELPUREE EN PESTO

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 4 varkenskoteletten
  • 100 ml warme botermelk
  • 2 lente-uien
  • 130 g pitloze zwarte olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 theelepels citroenzeste
  • 3 eetlepels groene pesto + extra als garnering
  • Sap en zeste van ½ citroen
  • Verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 15
Voorbereiding: 40 MIN Kooktijd: 20 MIN
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in een grote kookpot met gezouten water. Kook gedurende 15 minuten gaar.
  2. Hak de lente-uien en de olijven fijn.
  3. Giet de aardappelen af en pureer ze. Voeg olijfolie en de warme botermelk toe en plet tot een smeuïge puree. Voeg de citroenzeste, lente-ui, olijven, kappertjes en groene pesto toe. Houd alles warm.
  4. Smelt boter in een braadpan op een matig vuur. Breng de varkenskoteletten op smaak met peper en zout.
  5. Bak het vlees aan beide zijden tot het een goudbruine kleur heeft en gaar is. Haal de pan van het vuur en overgiet de varkenskarbonades met citroensap.
  6. Serveer de varkenskarbonades met de aardappelpuree en wat extra pesto.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association