Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELGRATIN MET WORTELEN, COURGETTE EN OUD BRUGGE KAAS

Ingrediënten voor 4

  • 4 bloemige aardappelen
  • 2 grote wortelen
  • 1 courgette
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 g geraspte Oud Brugge kaas
  • 200 ml room (40%)
  • 200 ml volle melk
  • 1 tl komijnpoeder
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 97
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 70 MIN

Ga eens veggie met deze makkelijke aardappelgratin. De Oud Brugge kaas en kruiding met komijn geven het warme gerecht extra pit en karakter.

  1. Verwarm de oven voor op 160°.
  2. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van ongeveer 3 mm dik. Doe hetzelfde met de wortelen en de courgette.
  3. Plet of pers de knoflook en meng met de room en melk. Kruid met komijn, zout en peper.
  4. Vet een ovenschotel in met de resterende olijfolie. Schik er achtereenvolgens een laag aardappelschijfjes, courgetteschijfjes en wortelen in, tot alle groenten opgebruikt zijn. Kruid elke laag met peper en zout. Eindig met een laag aardappel.
  5. Giet er de melk-/roommengeling over en overstrooi met de geraspte kaas.
  6. Bak 45-60 minuten in de oven. De gratin is klaar wanneer je er vlot met een spies kan in prikken.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association