Varkensvlees is lekker en een goede afwisseling voor rund of kip. Combineer het in dit gerecht met knolselder, schorseneren en aardappelen voor een originele ovenschotel.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de aardappel in partjes. Schil de schorseneren en knolselder en snijd in blokjes.
Kook de aardappelen samen met de schorseneren en knolselder beetgaar in de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Schep de aardappelen en groenten uit de melk. Zet de melk apart.
Snijd de broccoli in roosjes en gaar in licht gezouten water. Spoel onder koud stromend water.
Meng de aardappelen met alle groenten en doe ze in een ovenschaal. Giet er 200 ml melk over en strooi er de kaas over.
Gratineer 10 minuten in de oven.
Kruid het varkenshaasje met peper en zout.
Bak kort en hevig aan alle kanten in een beetje boter, voor een mooi korstje.
Laat 10 minuten verder garen in de oven. Hak de bieslook.
Haal de schotel uit de oven en bestrooi met bieslook. Smakelijk!