Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TRENDY WATERZOOI IN DE WOK MET AARDAPPELEN EN KIP 

Ingrediënten voor 4

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 500 g kipfilet
  • 2 preiwit
  • 4 wortelen
  • 1 selder
  • 1 ui
  • 500 ml groentebouillon
  • 150 g zure zoom
  • Arachideolie
  • 1 mespunt laurierpoeder
  • Handvol verse tijm
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 73
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 35 MIN

Dit recept geeft de klassieke Vlaamse waterzooi een lekkere twist.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van 0,5 cm dik. Kook ze gaar in gezouten water.
  2. Snipper de ui fijn. Snijd de wortelen, prei en selder in kleine blokjes.
  3. Snijd de kip in reepjes. Verhit arachideolie in de wok, voeg de kip toe en kruid met peper en zout. Bak de kip krokant en haal uit de wok.
  4. Verhit nog wat arachideolie in de wok, voeg de aardappelschijfjes toe en kruid met peper en zout. Bak de aardappelschijfjes goudgeel en haal ze ook uit de wok.
  5. Voeg nieuwe olie toe aan de wok en bak de ui, prei, selder en wortelen. Voeg de groentebouillon toe, tijm en het laurierpoeder. Laat sudderen.
  6. Als de groenten beetgaar zijn, voeg de kip en aardappelen toe. Laat nog even sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Serveer met zure room.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association