Dit Jamaicaanse gerecht is ideaal als je eens uitgebreid wil koken. De combinatie van zwarte bonen, aardappelen, cajun kruiden en zure room prikkelt je smaakpapillen.
Snijd de aardappelen in gelijke stukken.
Pel en hak de uien grof. Snijd de selder in kleine stukjes. Schil de wortel en snijd in schijfjes. Verwijder de zaden uit de paprika’s en snijd in lange parten. Verwijder de zaadjes uit de groene chilipeper en hak fijn.
Hak de koriander en tijm fijn en rasp de gember. Laat de bonen uitlekken.
Verhit de olie in een kom. Voeg de ui, selder, wortel en chilipeper toe. Laat 5 minuten stoven.
Voeg de cajunkruiden toe, net als de aardappelen, paprika, tijm en gember. Laat 5 minuten verder bakken.
Doe er de bonen, tomaten en groentebouillon bij. Breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en laat 20 minuten sudderen. Kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg vlak voor het serveren de koriander toe en wat zure room of yoghurt.