Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TORTILLA MET PAPRIKA EN PETERSELIE

Ingrediënten voor 4

  • 2 vastkokende aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 1 kropsla
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 5 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bladpeterselie
  • ½ theelepel zoet paprikapoeder
  • 50 ml olijfolie
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 13
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 35 MIN

Zin in een Spaanse tortilla? Die maak je makkelijk zelf. Veel ingrediënten heb je niet nodig. Aardappelen, olijfolie, zuiderse kruiden en o ja, eieren natuurlijk.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes. Kook de schijfjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Pel en snij de ui in ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Zet een pan op middelhoog vuur en bak de ui in olijfolie tot hij glazig is. Voeg de aardappelschijfjes, paprikapoeder en knoflook toe. Laat 3-4 minuten verder bakken.
  4. Hak de bladpeterselie fijn. Klop de eieren los en meng met de gehakte bladpeterselie. Giet dit mengsel over de aardappelmix. Laat nog 2 minuten zachtjes verder garen en bak 10-15 minuten verder in de oven.
  5. Serveer met een fris slaatje van kropsla en tomaten.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association