Een dahl is een typisch Indiaas gerecht met peulvruchten zoals linzen als basis. Het verrassende ingrediënt van deze dahl: aardappelen!
- Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen gedurende 15 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Hak de rode ui fijn. Bak enkele minuten in boter op laag vuur. Doe er de currypasta bij, samen met de garam masala, kurkuma, suiker, het curry- en chilipoeder. Plet het teentje knoflook en voeg toe.
- Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten koken.
- Doe er de linzen bij, de kokosmelk en de gekookte aardappelen. Meng voorzichtig en laat nog 5 minuten koken.
- Kruid met peper en zout.
- Hak de koriander en stooi over de dahl vlak voor het serveren.
Tip
Voor een versie die wat minder spicy is: vervang wat van de rode currypasta, garam masala en het chilipoeder door een theelepel Indiaas currypoeder.