Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

INDIASE DAHL MET AARDAPPELEN EN RODE LINZEN

Ingrediënten voor 4

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g gekookte rode linzen
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el rode currypasta
  • ½ tl garam masala
  • ½ tl kurkuma
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl suiker
  • 1 bosje koriander
  • Boter
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 40
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 35 MIN

Een dahl is een typisch Indiaas gerecht met peulvruchten zoals linzen als basis. Het verrassende ingrediënt van deze dahl: aardappelen!

  1. Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen gedurende 15 minuten gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Hak de rode ui fijn. Bak enkele minuten in boter op laag vuur. Doe er de currypasta bij, samen met de garam masala, kurkuma, suiker, het curry- en chilipoeder. Plet het teentje knoflook en voeg toe.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten koken.
  4. Doe er de linzen bij, de kokosmelk en de gekookte aardappelen. Meng voorzichtig en laat nog 5 minuten koken.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Hak de koriander en stooi over de dahl vlak voor het serveren.

Tip

Voor een versie die wat minder spicy is: vervang wat van de rode currypasta, garam masala en het chilipoeder door een theelepel Indiaas currypoeder.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association