Deze tortilla met chorizo serveer je zo bij brunch of als lekkere tapa.
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Laat de aardappelblokjes 10 minuten koken in licht gezouten water. Laat uitlekken.
- Snijd de chorizo in blokjes.
- Plet de look, snipper de ui en bak in de pan met wat olijfolie. Voeg de chorizo toe en bak nog eens 3 minuten.
- Hak de peterselie fijn.
- Klop in een kom de eieren tot ze schuimig zijn. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en zout.
- Schik de aardappelen en chorizo in de ovenschotel en giet er de eieren over, zet 10 minuten in de oven. Indien je tortilla nog niet helemaal gaar is, kan je aluminiumfolie over je schaal doen en nog eens 10 minuten in de oven verder garen zonder dat je bovenste laag ‘aanbakt’.
- Serveer met een salade.
Tip: dit gerecht kan je zowel koud als warm serveren. Ideaal als tapas, om te delen met vrienden.