Deze hartige tortilla is heerlijk met een frisse tomatensalsa. Met elke hap proef je de Spaanse zon. Tijdens het bakken van de tortilla kan je rustig de salsa voorbereiden.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke schijfjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water, giet af en laat uitlekken.
Snijd de lente-uien in fijne schijfjes. Snijd de courgette en tomaten in blokjes. Ontdooi de erwtjes.
Smelt de olijfolie in een pan en bak de lente-ui, courgetteblokjes, gehakte tomaten en erwtjes 5 minuten. Kruid met peper en zout.
Bekleed een (ronde) bakvorm met bakpapier.
Leg de aardappelschijfjes erin en voeg de gestoofde groenten toe.
Klop de eieren los, kruid met peper en zout en giet over de groenten. Strooi er wat geraspte kaas over en zet in de oven.
Bak de tortilla ongeveer 20 minuten tot alles mooi gerezen is en een goudbruin korstje heeft. Check eventueel met een mes of de tortilla vanbinnen goed gaar is.
Maak de tomatensalsa:
Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de rode ui fijn. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Meng de ingrediënten. Hak de peterselie of koriander fijn en voeg ze toe aan de groenten.
Pel en plet de knoflook. Meng met het paprikapoeder, olijfolie, azijn, citroensap en peper en zout. Giet dit mengsel over de tomaten en laat even rusten.